joi, 14 aprilie 2016

5. Desfacerea celor şase peceţi, partea a III-a




            13   Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum
                   smochinul îşi leapădă smochinele sale  verzi, când este
                  zguduit de vijelie.
   
    Sfântul Ioan Teologul arată cu aproximativ 1750 de ani înainte, venirea unor impresionante ploi meteorice. Acest fenomen nu este singular în istoria Pământului, el se repetă de mii şi mii de ani, fiind consemnat încă din antichitate. Problema este că numărul de apariţii este foarte mic: 3,5 ori pe secol, comparativ cu 41 de ploi meteorice între 1800 şi 1900, după cum arată site-ul arătat mai sus.
Acelaşi autor arată: „Cele mai importante dintre ele au avut loc în anii 1799, 1833 şi 1866, la 33 de ani diferenţă. Ploaia meteorica din 1833 a fost însă, după opinia profesorului Olmstead de la Yale College, “cel mai impunător foc de artificii care s-a cunoscut vreodată”, iar “Dicţionarul Trousset descrie scenele grandioase ale acelei nopţi astfel: “Globuri mari de foc, care se azvârleau la intervale descriind în câteva secunde unghiuri de 30-40 grade. Globurile acestea lăsau în urma lor o dâră luminoasă care rămânea vizibilă timp de mai multe minute şi, câteodată, chiar o jumătate de oră şi mai mult.” În continuare ne spune că : “În 1866, fenomenul s-a repetat cu aceeaşi grandoare, însă el a fost abia vizibil în SUA. El a putut fi contemplat din Europa, Mexic, America de Sud, Siria, Turcia şi Africa de Nord. Ultima ploaie de stele cunoscută, a fost cea din 1885. A fost o ploaie meteorică universală, revărsând, după ziarul Times din acea vreme, peste 100 000 de meteori”.

           14   Iar cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o
                  faci sul şi toţi munţii şi  toate  insulele s-au mişcat din
                  locurile lor.
    
     În acest verset este posibil ca autorul să facă o descriere a imaginii cerului de la începutul  erupţiei  vulcanului Krakatoa, din anul 1883,  din Indonezia. Est vorba de cel de al treilea vârf vulcanic, din partea de nord, de pe insula cu acelaşi  nume. În această fază de început a erupţiei, activitatea  seismică l-a făcut cunoscut până în Australia, iar cenuşa antrenată a urcat în atmosferă până la 6 km cu explozii care s-au auzit pe o distanţă de 160 km.
Desfăşurarea erupţiei a avut mai multe faze,  prima fiind, emisia de aburi din luna mai. Datorită temperaturilor ridicate (în medie de 800 grade Celsius) şi a  vitezei mari de urcare în atmosferă a coloanei principale de gaze, abur, lavă şi rocă sfărmată, se antrenează şi masele de aer din vecinătate. Din acest motiv se creează curenţi  rotori care modifică local densitatea aerului,  încolăcesc norii de fum cu vapori de apă sub formă de suluri gigantice,  creând efectul optic de strângere în suluri  a cerului. Vedem că această activare a vulcanului este însoţită şi de o activitate seismică corespunzătoare cauzată de fracturarea scoarţei terestre, la urcarea lavei către con. Aceasta creează un dezechilibru al plăcilor tectonice, „ şi toţi munţii şi toate  insulele s-au mişcat din locurile lor”.
În a doua fază, erupţiile ajung la punctul culminant, fiind mult mai puternică, iar din 26 august erupţia devine continuă cu explozii din zece în zece minute. În ziua următoare, explozii uriaşe au zguduit insula, cea mai mare explozie a fost auzită în Australia de vest, în Oceanul Indian şi în insula Rodrighues, lângă Mauriţius
Ea a produs şi o puternică alunecare de teren, care a rupt jumătate din conul Rakata aflat la sudul insulei. Explozia a fost atât de puternică, încât a spart timpanele marinarilor din apele învecinate şi a făcut înconjurul globului de 7 ori, ecourile fiind înregistrate timp de 5 zile. Tot din cauza acestei explozii, prin masiva alunecare de teren s-a declanşat un uriaş val tsunami devastator, de 40 m înălţime, care aproape că a înconjurat globul.
Scurgerile piroclastice au ucis aproape 4000 de oameni din vecinătatea vulcanului. Autorităţile olandeze au aproximat cifra de 36.000 de victime de pe insulele învecinate, dar alte estimări spun ca au fost peste 120.000 de victime. Valul tsunami declanşat  de ruperea vulcanului şi scufundarea a doua treimi din insulă, s-a propagat din oceanul Indian până în Africa de Sud, coasta de vest a Americii de Sud şi până la Canalul Mânecii.
Cu adevărat, insula Krakatoua a dispărut rămânând doar o mică parte în sud . Din muntele care era conul Rakata a rămas doar o stâncă.  Interesant este faptul că în zilele noastre, un nou con vulcanic se ridică încet din ocean, ajungând azi la o înălţime de aproximativ 300 m. Acest lucru arată ca activitatea  vulcanică în zonă, nu s-a încheiat .
Datorită acestei erupţii, temperatura medie pe glob în anul 1883 a scăzut cu 1,2 grade deoarece vulcanul a emis în atmosferă importante cantităţi de dioxid de sulf, care reflectă razele solare.    Cenuşa care a rămas un timp în păturile superioare ale atmosferei, a fost dusă de vânt şi treptat a cuprins mari suprafeţe din zonele locuite ale Europei şi Americii, determinând colorarea în roşu intens a apusului de soare, iar luna apărea albastră sau, uneori, verde.
Modificările geografice si geofizice la scară planetară, datorate vulcanilor sau puternicelor cutremure de pământ au fost puse în evidentă de specialişti în zilele noastre, prin introducerea sistemelor de poziţionare prin satelit. De exemplu, la cutremurul de 8.9 grade pe scara Rihter din 2011 care a afectat arhipelagul japonez, s-au raportat ca fenomene colaterale, modificarea axei de rotaţie a Pământului cu 24 cm, iar viteza de rotaţie a crescut uşor şi drept consecinţă, durata zilei a scăzut cu  1,8 milisecunde. Insula principală a arhipelagului nipon s-a deplasat cu 2,5 m. Categoric că şi vulcanii şi cutremurele majore din vechime au produs importante modificări geofizice asupra planetei noastre, dar noi nu avem date suficiente despre acestea.

          15   Şi împăraţii pământului şi domnii şi căpeteniile oştilor
                 şi bogaţii şi cei puternici şi toţi robii şi toţi slobozii s-au
                 ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor,
         16   Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne
                 ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de
                 mânia Mielului;
   
Acţiunile care sunt descrise în acele două versete aduc aminte de reacţia firească a oamenilor de a se ascunde în timpul celor două războaie mondiale, din faţa bombardamentelor de artilerie iniţiale şi apoi, a bombardamentelor aeriene.
Primul război se desfăşoară în 1914 prin atacul Imperiului Austro-Ungar asupra Serbiei. Rusia susţine Serbia  iar, în replică, Germania declară război Rusiei şi ulterior Franţei, după care invadează Belgia. Serbia declară război Germaniei, iar Franţa, Austro-Ungariei, urmată de Anglia. Japonia declară război Germaniei, Turcia declară război Triplei Alianţe iar Italia declară război Austro-Ungariei. România intră în război în 1916, de partea Triplei Alianţei.  În 1917 Statele Unite intră în război, împotriva puterilor centrale. Războiul se termină prin semnarea armistiţiului la 11 noiembrie 1918 cu învingerea puterilor centrale. Numărul morţilor a fost de peste 9 milioane de oameni. În primul război mondial sunt folosite, pentru prima dată în istorie, bombardamentele aeriene, iar ca apărare a personalului împotriva bombardamentelor de artilerie şi aeriene, sunt folosite tranşeele cazematele şi  adăposturile subterane. Acestea se pare că sunt peşterile văzute de autorul Apocalipsei.  
Primul război mondial a dus la căderea a patru mari imperii: German, Austro-Ungar , Rus şi Otoman, toate  având rădăcini adânci în istorie.
Anii care au venit după război, au adus criza economică şi în acest fel, treptat, apar fascismul şi nazismul, iar pe de altă parte, comunismul. Mişcările  extremiste au promovat instaurarea dictaturilor în Europa. Aceste organizaţii, au prins puternice rădăcini, ele având o origine comună, fiind create şi finanţate de acelaşi for demonic, chiar daca au luptat luptă sau vor lupta una împotriva celeilalte.
Între cele două conflagraţii mondiale se înregistrează o dezvoltare spectaculoasă a tehnologiei, în toate domeniile, dar mai ales în industria de armament.
Al doilea război mondial a început la 1 septembrie 1939 prin invadarea Poloniei de către Germania. Aceasta, în 1940 se aliază cu Italia şi Japonia şi devin cele trei puteri ale Axei. Germania anexează Austria, iar la rândul ei Uniunea Sovietică, după ataşarea a jumătate din Polonia, atacă Finlanda şi invadează Statele Baltice anexând Bucovina şi Basarabia de la România. Italia atacă Grecia şi Albania, iar în nordul Africii, din Liban, atacă Egiptul care era sub englezi. In 1941 Germania ajută Italia şi ocupă Grecia şi Iugoslavia, iar Japonia, cucereşte Indochina franceză,Vietnamul de azi. În Finlanda, Ungaria şi România, vin la putere guverne de orientare pro–germană, care împreună cu puterile Axei pregătesc invazia din răsărit. În decembrie 1941 Statele Unite ale Americii intră în război de partea aliaţilor, după atacul de la  Pearl Harbor, când o mare parte din flota sa de război a fost distrusă de un masiv atac aerian japonez. Principalele puteri aliate au fost Statele Unite, Anglia şi Uniunea Sovietică.
În iunie 1941, armatele germane obţin o serie de victorii pe teritoriul Uniunii Sovietice, dar în februarie 1943, încep să fie respinse progresiv, pierzând teren. Ofensiva Sovietică a fost mult ajutată de  americani dar şi de întoarcerea armelor de către România, act ce a scurtat războiul cu cel puţin sase luni. Unii specialişti consideră că o stabilizare de durată a frontului în Munţii Carpaţi, ar fi dat răgazul necesar Germaniei naziste pentru  producerea primei bombe nucleare, a măririi numărului avioanelor de vânătoare cu reacţie şi a perfecţionării rachetelor purtătoare V1 şi V2. Al doilea război mondial s-a încheiat în anul 1945, prin capitularea Germaniei naziste la 8 mai şi a mai continuat în Asia până când Japonia capitulează la 15 august 1945, după încasarea celor două bombe nucleare americane.      
Trebuie să remarc că, al doilea război mondial, a însemnat moartea a peste 65 de milioane de oameni dintre care mai mult de 50% au fost civili.  A distrus mare parte din oraşele mari ale Europei şi o bună parte din infrastructură. Ca şi primul război, al doilea război mondial  a fost un moment de trecere prin purgatoriu a milioane de oameni civili sau militari, în oraşele şi localităţile bombardate, în lagărele de muncă forţată, în lagărele de exterminare, în sau prin deportările masive a  populaţiei.
În această confruntare, un loc aparte îl constituie impactul psihic şi fizic  asupra oamenilor , dat de  masivele bombardamente aeriene. Oamenii din oraşele bombardate se ascundeau în adăposturi subterane sau în staţiile şi galeriile de metrou, unde acestea existau, aşteptând cu groază picarea bombelor. Oraşe întregi au fost rase de pe faţa pământului, puţinii oameni care au mai scăpat fiind doar cei adăpostiţi în subterane solid construite.  Mulţi oameni au fost salvaţi de Dumnezeu care i-a apărat prin neexplodarea bombelor sau a obuzelor la impactul cu solul. Această afirmaţie este puternic susţinută prin miile de bombe  şi obuze care s-au găsit şi se găsesc şi astăzi  neexplodate în pământ în toată Europa. Ele neexplodând au  protejat viaţa militarilor şi a civililor din zona lor distructivă.
     Punctele de comandă ale armatei ca şi centrele de decizie politică, ca şi casele regale conducătoare aveau adăposturi subterane puternic consolidate, în care se ascundeau politicienii, conducătorii armatelor dar şi împăraţii lumii. Cred că despre acest lucru ne vorbeşte cu atâta timp înainte Sfântul Ioan Teologul : „ Şi împăraţii pământului şi domnii şi căpeteniile oştilor şi bogaţii şi cei puternici şi toţi robii şi toţi slobozii s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor.” El asemăna  peşterile cu adăposturile subterane şi staţiile de metrou în care se refugiau toţi din faţa covorului nimicitor de bombe, lansat fie de  beligeranţi. În vârfurile stâncoase ale munţilor s-au dat cele mai dure lupte, iar multe centre de rezistenţă nu au putut fi anihilate decât după terminarea războiului, datorită reliefului stâncos şi greu accesibil.
Apocalipsa adaugă încă un verset care descrie foarte sugestiv groaza oamenilor din adăposturi, care se rugau cu putere  Domnului de iertare  „Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de mânia Mielului”.
       
         17  Că a venit ziua cea mare a mâniei lor, şi cine are
                putere ca să stea pe loc?

Într-adevăr când începeau bombardamentele nimeni nu mai stătea pe loc pentru că toţi fugeau să se ascundă în cele mai apropiate adăposturi deci şi acest verset se confirmă în realitate.    
Odată cu cele două explozii nucleare, omenirea a intrat practic intr-o nouă eră, în care „cutia Pandorei” a fost deschisă. Specialiştii care au văzut rezultatele devastatoare asupra celor două oraşe japoneze, deşi unii participaseră la teste în Statele Unite, au declarat ulterior că au fost şocaţi de puterea distructivă a acestor bombe. Două oraşe: Hiroshima şi Nagasaki au fost şterse  efectiv de pe faţa pământului. La Hiroshima au murit într-o clipă  70 – 80 de mii de oameni, iar alte 70 de mii au fost răniţi şi iradiaţi. La Nagasaki au murit aproximativ 80 de mii de oameni şi foarte mulţi au fost răniţi. Mulţi dintre ei au murit ulterior datorită bolilor cauzate de iradiere. Chiar şi după 20 de ani mulţi mureau de cancere şi de leucemie. Din acelaşi motiv, la fel ca la Cernobîl  au apărut mutaţii genetice neaşteptate, la distanţă de ani după acest nefericit eveniment al războiului. Probabil că în  acest moment oamenii s-au considerat egali cu Dumnezeu şi de aceea , versetul 17 arată ca a sosit ziua cea mare a mâniei cerurilor, pentru că oamenii au chemat-o, prin tehnologia lor distructivă,  prin faptele şi răutăţile lor de zi cu zi.
Sistemul social şi statal de azi, s-ar putea să fie doar o amintire frumoasă peste câţiva ani. Lumea va fi condusă de cei puternici, sprijiniţi pe marile corporaţii mondiale, care  dispun de mari rezerve financiare, de hrană şi  petrol.  Această hidră este mult mai mare decât pare, iar braţele ei lungi vor să cuprindă tot Pământul. Ea aşteaptă şi pregăteşte de mult evenimentele care stau să vină, pentru a conduce şi stăpâni definitiv sufletele noastre. Toţi vom fi obligaţi prin foamete, sărăcie şi decădere spirituală, să ne închinăm Fiarei şi Satanei, nu lui Dumnezeu şi Domnului Isus Hristos.   
     Dar nu trebuie să ne temem, pentru că după cum citim din Biblie, stăpânirea ei va fi scurtă. Sperăm ca după aceste vremuri de cumpănă, să se nască o nouă generaţie de oameni, mai credincioşi, mai morali şi mai evoluaţi spiritual decât suntem noi, care să împărăţească lumea împreună cu Mântuitorul nostru pogorât din cer la a doua Sa venire.