luni, 13 iunie 2016

9. Femeia care naste, balaurul, fiara si proorocul mincinos - partea a doua


       Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul 13
Fiara, care se ridică din mare, defăimează pe Dumnezeu şi dă război sfinţilor. O altă fiară, proorocul mincinos, se ridică din pământ. Numele celei dintâi: 666.

     1   Şi am văzut ridicându-se din mare o fiară, care avea
                zece coarne şi şapte capete şi pe coarnele ei zece cununi
                împărăteşti şi pe capetele ei: nume de hulă.
           
Sfântul Ioan Teologul revine asupra descrierii fiarei ridicate din mare, adică asupra imperiului lui Antihrist. Analizând imaginea observam că fiara, adică imperiul, are şapte capete, care sunt şapte conducători încoronaţi. Aceştia au nume de hulă, adică titluri divine nepermise pe care le poartă: fiu al zeilor , augustul, divinul, domnul etc. Cele şapte capete sunt cei şapte conducători ai acestui imperiu care se succed în istorie.  Ei doresc să reclădească Imperiul Roman în totalitatea sa, care a fost rănit de moarte în anul 476 d.Hr., dar este reînviat pentru perioade mai lungi sau mai scurte, în diferite etape istorice.
În anul 476 d.Hr. Romulus Augustus, a fost ultimul împărat al Imperiului Roman de Apus, dat jos de triburile germanice. După acest moment istoric, imperiul se destramă şi de aceea se spune că a fost rănit de moarte. Resuscitarea sa a stat în mintea multor capete încoronate, care, în istorie, prin forţa armelor au refăcut parţial acest mare imperiu. Până în prezent putem număra  şapte împăraţi, care au avut titluri de împăraţi romani. Primul, Împăratul Iustinian care conducea Imperiul Roman de Răsărit de la Constantinopole actual Istambul, căutând în anul 554 d.Hr. „oameni potriviţi” pentru a guverna în regiunile din vest, al doilea împărat este Charlemagne sau Charles care la anul 800 era declarat de Papă, „Sfânt Împărat Roman”; unificarea făcută de el nu a rezistat după moartea lui, iar  imperiul său a fost divizat. Al treilea împărat este cuceritorul Otto cel Mare, care este încoronat de Papă în 962 cu titlul de „Împărat Roman”. Şi acest imperiu a rezistat doar trei secole, după care s-a divizat. Al patrulea împărat, este Charles al V-lea provenit din familia regală a  Habzburgilor. Al cincilea împărat este considerat Napoleon Bonaparte. El visa să unească Europa centrală şi de vest, să cucerească de la turci Constantinopolul, după care India. În Primul Război Mondial din 1914 în Austro-Ungaria împreună cu Germania, apare al şaselea cap Wilhelm, care avea titlul de „Kaiser adică Cezar” al Germaniei. Al şaptelea cap împărătesc este considerat Mussolini care se declară „Împărat Roman” în alianţă cu Hitler. Al Doilea Război Mondial are ca scop declarat reapariţia Imperiului Roman, dar şi această reunificare forţată a eşuat, cu preţul a zeci de milioane de victime. Şapte împăraţi au fost, iar al optulea urmează să vină.
     Actual, Uniunea Europeană este începutul reconstrucţiei din zilele noastre a vechiului Imperiu Roman, pe baze aşa-zis democratice şi prin parteneriate încheiate între state, cu punerea în comun a economiilor şi pieţelor de desfacere, dar şi a suveranităţii lor.  Această reconstrucţie este în zilele noastre este doar parţială, deoarece încă nu cuprinde toate statele fostului imperiu.  Conducerea de la Bruxelles speră, acest proiect să se înfăptuiască cât mai curând. În perioada Uniunii Europene conducerea este democratic asigurată de un parlament ales şi de preşedinţi aleşi.  După cel de al Treilea război Mondial probabil imperiul fiarei va fi o uniune de state sau regiuni, condusă de un singur conducător. După război, se pare că refacerea Europei va fi surprinzător de rapidă, iar rana cea de moarte dată imperiului Roman in 476 d.Hr, va fi acum vindecată, cu observaţia că  democraţia de acum, se va transforma treptat într-o dictatură. Conducerea fiarei, adică a imperiului, va fi atribuită unui om care va veni după cei zece conducători ai ei, care se va proclama împărat Roman. Între acest moment şi cel de al şaptelea cap încoronat, conducerea acestei mari alianţe politico-economice numită Uniunea Europeană o au trei preşedinţi aleşi. Pe timpul mandatului lor ei au putere şi guvernează efectiv, având printre altele şi scopul lărgirii uniunii cu noi state. Acesta este motivul pentru care lor li se atribuie câte un corn şi câte o cunună împărătească. Ei nu sunt proclamaţi ca împăraţi, deci nu pot fi număraţi ca şi cap încoronat. Coarnele reprezintă puterea lor de acţiune cât şi direcţia spre care se îndreaptă ea. Toţi cei zece conducători, împăraţi şi preşedinţi, sunt reprezentaţi în profeţie de câte un corn şi o cunună împărătească.  De aici apare diferenţa între numărul de şapte capete, „încoronate” şi numărul de zece coarne şi zece cununi împărăteşti. Iată ce spune despre acest lucru proorocul Daniel în cap.7:
         24   Şi cele zece coarne înseamnă că din acest regat se vor
                ridica zece regi, şi un altul  se va scula după ei; el se va
                deosebi de cei dinaintea lui şi va doborî la pământ  trei
                regi.
Despre cum se va petrece preluarea puterii în noul imperiu de către cel de al unsprezecelea conducător care este Antihrist în devenire,  iată ce spune proorocul Daniel în cap.7
            8  M-am uitat cu luare aminte la coarne, şi iată un alt corn
                mic creştea între ele, şi trei din coarnele cele dintâi au
                fost smulse de el. Şi iată că acest corn avea ochi ca ochii
                de om şi gură care grăia lucruri mari.           
     Iniţial, el este un mic conducător zonal care doboară conducerile altor trei state pe care le alipeşte,  punând bazele imperiului. La acest nucleu iniţial aderă şi alte state, mărind suprafaţa şi puterea acestei uniunii statale. 

           2   Şi fiara pe care am văzut-o era asemenea leopardului,
                picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gură de
                leu. Şi balaurul i-a dat ei puterea lui şi scaunul lui şi
                stăpânire mare.

În antichitate, leopardul era simbolul Greciei, sub cuceritorul Alexandru cel Mare. Ursul era atribuit Persiei, iar leul este simbolul Babilonului, actual Irak între râul Tigru şi râul Eufrat. Dacă încercăm să transpunem acum pe o hartă actuală zona despre care se vorbeşte, vedem o multitudine de state: Albania şi Macedonia, Grecia, Turcia, Armenia, Azerbaidjan, Siria, Irak, Iran, Afganistan, Pakistan.         
      Acest imperiu obţine o importantă victorie  asupra a trei regate.  În acest fel arată puterea mare pe care o are şi din acest motiv, balaurul îi dă şi stăpânirea sa, formând o mare coaliţie. Balaurul reprezintă statele asiatice puternic industrializate si care au multă  populaţie, o uriaşă putere economică şi financiară.
    Diferenţa dintre balaur şi fiara ieşită din mare constă  în numărul de cununi. Balaurul are 7 cununi împărăteşti pe care le poartă pe cele şapte capete, iar fiara are 10 cununi purtate pe fiecare din cele 10 coarne, deşi are tot şapte capete încoronate.

           3  Şi unul din capetele fiarei era ca înjunghiat de moarte,
               dar rana ei cea de moarte fu vindecată şi tot pământul s-a
               minunat mergând după fiară.

     Unul din capete era pe moarte şi a fost readus la viaţă iar această faptă a fost prezentată ca o mare minune şi semn divin, în faţa popoarelor de pe întreg pământul, prin care cei slabi au mers după fiară.

           4   Şi s-au închinat balaurului, fiindcă i-a dat fiarei
                stăpânirea; şi s-au închinat fiarei,  zicând: Cine este
                asemenea fiarei şi cine poate să se lupte cu ea?
           5   Şi i s-a dat ei gură să grăiască semeţii şi hule şi i s-a dat
                putere să lucreze timp de patruzeci şi două de luni.

     Prin parteneriatul dintre fiară şi balaur, fiara  primeşte putere multă de la balaur,  iar  populaţia  este încântată de facilităţile economice date de acesta, pe care îl recunosc ca partener şi puternic aliat. În perioada aceasta Antihrist a făcut multe înţelegeri cu diferite state, cum vedem şi din proorocirea lui Daniel cap. 8:
      27  Şi el va încheia un legământ cu mulţi într-o săptămână,
            iar la mijlocul săptămânii va înceta jertfa şi prinosul şi
            în templu va fi urâciunea pustiirii, până când pedeapsa
            nimicirii cea hotărâtă se va vărsa peste locul pustiirii".  
     În acest timp puterea fiarei va creşte deoarece multe state vor dori să devină parteneri economici ai marelui imperiu. După venirea lui Antihrist la domnie, va începe prigoana împotriva creştinilor. Această prigoană  va dura timp de patruzeci şi două de luni, care înseamnă cei trei ani şi jumătate.

            6   Şi şi-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca să
                 hulească numele Lui şi cortul Lui şi pe cei ce locuiesc în
                 cer.
            7   Şi i s-a dat să facă război cu sfinţii şi să-i biruiască şi i
                 s-a dat ei stăpânire peste toată seminţia şi poporul şi
                 limba şi neamul.
            8   Şi i se vor închina ei toţi cei ce locuiesc pe pământ, ale
                 căror nume nu sunt scrise, de la întemeierea lumii, în
                 cartea vieţii Mielului celui înjunghiat.
            9   Dacă are cineva urechi – să audă!

     Antihrist defăimează Împărăţia lui Dumnezeu, numele Lui, şi pe toţi cei care locuiesc în cer. El declanşează pe pământ război împotriva poporul evreu, numit şi poporul sfinţilor, pe care îi va învinge, aşa cum am văzut mai sus la cap.12 în versetele 17 şi 18 din Apocalipsă. Prin forţa armelor cucereşte efectiv Israelul şi se opreşte cu trupele la ţărmul mării Mediterane. În Sfânta Evanghelie după Luca 21 se spune:
           20   Iar când veţi vedea Ierusalimul înconjurat de oşti, atunci
                  să ştiţi că s-a apropiat  pustiirea lui.
           21   Atunci cei din Iudeea să fugă la munţi şi cei din            
                  mijlocul lui să iasă din el şi cei de prin ţarină să nu
                  intre în el.
           22   Căci acestea sunt zilele răzbunării, ca să se împlinească
                  toate cele scrise.

     Toate popoarele pământului recunosc puterea şi stăpânirea fiarei şi balaurului. Fac excepţie de la această închinare cei scrişi în cartea vieţii Domnului Iisus Hristos, care sunt creştini adevăraţi.
      La jumătatea domniei sale Antihrist a crescut vorbirea de rău la adresa lui Dumnezeu, şi a împărăţiei Lui, a tuturor Sfinţilor şi celor ce locuiesc în ea.


          10   Cine duce în robie de robie are parte; cine cu sabia va
                 ucide trebuie să fie ucis de sabie. Aici este răbdarea şi
                 credinţa sfinţilor.

     Acest verset redă o lege generală din acest univers, principiul acţiunii si reacţiunii forţelor, care se aplică atât forţelor mecanice, dar si faptelor, gândurilor şi sentimentelor noastre. Numai că, timpul de manifestare a reacţiunii forţelor, este hotărât de Dumnezeu. Multe fapte mai puţin bune, sau  păcătoase, prin reacţiune se răsfrâng asupra noastră, mai târziu deoarece Domnul ne da timp de pocăinţă şi de reparare a greşelii. Dacă acest lucru nu îl înfăptuim în timpul vieţii el planează ca o umbră  aspra celor ce vin după noi,  până la a patra generaţie. De aceia se cade să ne rugăm pentru iertarea păcatelor noastre, a  părinţilor, bunicilor şi străbunicilor noştri.
     „Aici este răbdarea şi credinţa sfinţilor”. Aceste cuvinte se referă la aşteptarea şi convingerea noastră, similară cu a sfinţilor, că Dumnezeu face permanent  dreptate prin judecarea tuturor faptelor noastre, iar cei credincioşi, curaţi şi drepţi  vor fi vii.

          11   Şi am văzut o altă fiară, ridicându-se din pământ, şi
                 avea două coarne asemenea mielului, dar grăia ca un
                 balaur

     Cea de a doua fiară desemnează doi conducători religioşi, care vor dezvolta o nouă religie propovăduită  în întreg imperiu. Liderul acestei noi religii va fi proorocul mincinos. Aceasta este de fapt o pseudo religie din care Dumnezeu va fi scos progresiv şi care va glorifica şi justifica acţiunile lui Antihrist. Liderul ei vrea să ne convingă că Domnul Iisus Hristos a revenit pentru noi pe pământ odată cu venirea balaurului alungat din cer.  În Sfânta Evanghelie după Matei în cap. 24, Mântuitorul atrage atenţia asupra acestui lucru:
           4   Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească
                cineva.
           5   Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt
                Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
   23   Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau
          dincolo, să nu-l credeţi.
   24   Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci
          mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să
          amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.
         25   Iată, v-am spus de mai înainte.
         26   Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi;
                iată este în cămări, să nu credeţi.

        12   Şi toată stăpânirea celei dintâi fiare ea o pune în
               lucrare, în faţa ei. Şi face pământul şi pe locuitorii de pe
               el să se închine fiarei celei dintâi, a cărei rană de
               moarte fusese vindecată.
  13   Şi face semne mari, încât şi foc face să se pogoare din  
         cer, pe pământ, înaintea oamenilor,

     Această pseudo religie, este adoptată pentru început în fostul imperiu Roman .  Ulterior v-a fi extinsă  în întreg imperiul, deoarece prin ea se justifică acţiunile stăpânirii. Manipularea se face permanent chiar şi în zilele noastre prin mas-media căt şi prin alte forme mai subtile, reclame, muzică, internet unde electromagnetice etc. Atunci se va face inclusiv prin biserică arătând că  Domnul Iisus Hristos a venit pe Pământ şi săvârşeşte minuni. Asupra acestui fapt, suntem avertizaţi prin Sfânta Evanghelie după Marcu cap.13:
           5   Iar Iisus a început să le spună: Vedeţi să nu vă înşele
                cineva.
           6   Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând că sunt Eu, şi
          vor amăgi pe mulţi.
     La fel ne arată şi Sfânta Evanghelie după Luca 21:
           7   Şi ei L-au întrebat, zicând: Învăţătorule, când oare, vor fi
                acestea? Şi care este semnul când au să fie acestea?
           8   Iar El a zis: Vedeţi să nu fiţi amăgiţi, căci mulţi vor veni
                în numele Meu, zicând: Eu  sunt, şi vremea s-a apropiat.
                Nu mergeţi după ei.
Focul  pe care această a doua fiară poate să-l facă să cadă pe pământ în faţa oamenilor în zilele noastre nu mai reprezintă o problemă, deoarece am văzut acţiune bombelor cu napalm aruncate în pădurile din Vietnam. Să nu uităm de bombardamentele atomice de la Hiroshima şi Nagasaki şi în alte poligoane de testare a armelor de toate felurile.   
     Focul divin care se pogora din cer înaintea oamenilor cu adevărat, îl făcea Dumnezeu la rugămintea Sfântul Ilie, după cum am văzut anterior din scrierea Vechiului Testament.    

          14   Şi amăgeşte pe cei ce locuiesc pe pământ prin semnele
                 ce i s-au dat să facă înaintea fiarei, zicând celor ce
                 locuiesc pe pământ să facă un chip fiarei care a fost
                 rănită cu sabia şi a rămas în viaţă.

     Proorocul mincinos cere tuturor celor de pe pământ să facă statui cu chipul fiarei, care a fost rănită de sabie dar a rămas în viaţă,  spunând probabil că posedă puteri supranaturale şi de aceea, toţi trebuie să se închine ei.


          15   Şi i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul
                 fiarei să şi grăiască şi să omoare pe toţi câţi nu se vor  
                 închina chipului fiarei.

     Acest lider pune în funcţiune în prezenţa mulţimii şi a televiziunilor, un set de roboţi foarte performanţi, în care funcţionează o electronică de vârf şi care reproduc fidel chipul lui Antihrist. Aceştia au un anumit nivel de inteligenţă artificială, deoarece pot vorbi, pot vedea şi chiar omorî la distanţă. Aceşti idoli electronici vor fi pe străzi, în instituţii şi poate chiar în casele oamenilor, monitorizând acţiunile lor dacă se închină lui sau nu.    
     Primii paşi în sistemul de supraveghere la distanţă se integrează acum  prin introducerea televiziunii interactive prin cablu şi satelit, prin care utilizatorul poate determina soarta unor personaje, interacţionând cu serialul preferat, modificând la alegere cursul acţiunii acestuia. Deja programele pot fi schimbate prin simpla mişcare a mâinii sau mai nou prin comanda cerebrală. Sistemul are o cameră încorporată care urmăreşte reacţiile feţei şi mişcările noastre, dând comenzi sistemului. Din punct de vedere tehnologic sistemul imaginat încă mai prezintă o provocare, deoarece nu se pot citi gândurile oamenilor de la distanţă, dar odată rezolvată aceasta problemă, în viitorii ani, va apare posibilitatea ca toţi cei care nu se închină fiarei să poată fi penalizaţi, sau omorâţi pe loc. Această acţiune este posibilă prin implantarea în corp a unui sistem de cipuri foarte mici ca dimensiuni, care pot funcţiona autonom sau comandate de la distanţă, pentru a interacţiona cu sistemul neurovegetativ al posesorului dar şi cu aceşti roboţi. Aceste nanocipuri  implantate în corp fac parte integrantă din semnul fiarei.    

          16   Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei
                 bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca
                 să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17   Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât
           numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau
           numărul numelui fiarei.

     Odată cu instituirea peceţii lui Antihrist, vedem robia tuturor oamenilor din acest uriaş imperiu. Fiinţele umane sunt reduse la stadiu de prizonieri într-un vast lagăr de concentrare, care nu are garduri cu sârmă ghimpată. Supravieţuirea lor şi a familiilor lor, va depinde de acceptarea de bunăvoie a acestei peceţi. Ei vor fi constrânşi, prin îngrădirea accesului la alimente,  medicamente, la asistenţă medicală şi alte servicii publice la acceptarea de bună voie a semnului fiarei. Această pecete constă dintr-un sistem structurat, care are la bază un cip electronic de recunoaştere la distanţă dotat cu un  procesor specializat, în care vor fi memorate datele biometrice şi de identificare, tot istoricul medical şi social al individului, dar şi echivalentul electronic al banilor pentru munca prestată, banii fizici de azi vor deveni  doar o amintire. Fără acest cip implantat pe frunte sau pe braţ, la fel cum erau marcaţi sclavii în vechime, sau deţinuţii din lagărele de concentrare, nimeni nu poate cumpăra sau vinde. Dacă nu cumperi nu ai ce să mănânci, nu ai cu ce să te îmbraci şi nici cum să beneficiezi de tratament medical. 
Dacă munceşti în propria grădină, nu ai cum să vinzi ceea ce produci ca să primeşti banii electronici, deoarece ei se înscriu doar în cipul implantat şi prin urmare, nu poţi cumpăra cele trebuitoare vieţii.    
Cristina Alexandrescu, în articolul său din dcnews.ro din 09 noembrie 2013 intitulat „Teoria incredibilă a conspiraţiei, cum descrie un preot grec al treilea război mondial…”  arată:
     „Părintele grec Elpidie, un om care susţine că a vorbit cu Dumnezeu, are o teorie a conspiraţiei incredibilă cu privire la al Treilea Război Mondial. Despre pecetea lui Antihrist articolul ne spune:
„Nu vor fi ca aceste cip-uri de azi, astea nu înseamnă nimic… acestea sunt doar o prefigurare a cipului pe care îl va pune Antihristul cui va accepta. Nu vor obliga pe nimeni, dar vor şti că nu vom putea supravieţui fără ele. Aceasta pecete va fi o invenţie satanică extrem de complexă, dar pe de altă parte şi foarte subtilă, care va funcţiona pe doua nivele. Primul nivel va fi similar cu antena de satelit prin care putem să recepţionăm programe la televizor. Prima oară vor încerca să ne dea aceasta antenă, pe căi ocolite, în special prin aşa zise “vaccinuri” vor încerca să ne implanteze nano-echipamente în corp, invizibile cu ochiul liber şi care vor juca rolul unui spion. Acest echipament va putea citi şi interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete.
…Nu vor putea exista în noi ceea ce sataniştii vor încerca să ne introducă prin înşelăciune, acele nano – dispozitive (n.t. introduse ca primul nivel al peceţii, de care vorbeşte părintele). Sfânta Împărtăşanie va avea o asemenea putere încât va anihila puterea a ceea ce vor să implanteze.
    Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care îl vor implanta pe mană sau pe frunte, un nano-cip (nu ca cele pe care le ştim acum), care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja în corpul nostru şi care vor funcţiona ca un tot unitar, ca un computer şi vor transmite informaţii. Acest dispozitiv va putea să interacţioneze strâns cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel încât nimeni nu va putea sa-l mai scoată. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiţi de Antihrist. Şi cine va înţelege că ceva nu e în regulă nu-l va mai putea scoate. Cine va încerca să îl scoată va muri.…Dar asta nu se va întâmpla acum. Generaţia noastră nu va trăi aceste vremuri. Următoarea generaţie va vedea aceste lucruri.”

          18   Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să
                 socotească numărul fiarei; căci este număr de om.
                 Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

Despre acest număr şi decodificarea lui s-au scris multe studii şi articole, părerile fiind diverse. Atât evreii cât şi grecii din antichitate, obişnuiau să atribuie fiecărei litere din alfabet sau, numai consoanelor, un număr de la unu la nouă. Faptul că este un număr de om ne duce cu gândul la faptul că, în antichitate până la  a avea baza de numeraţie din zece cifre, a circulat un sistem baza de numeraţie sase în Asiria, Media şi Babilon. Şi azi se mai păstrează parte din el de exemplu, cercul are 360 grade, adică 60x6 grade, un grad are 60 minute, un minut 60 secunde. Măsurarea timpului în ore, minute, secunde, foloseşte acelaşi sistem.